Samenwerkingsinitiatief
Eerstelijnsgezondheidszorg
West-Vlaanderen

  Selecteer uw regio op de kaart

Activiteiten Regionale Psychologenkring

 

 

 

REGIONALE PSYCHOLOGENKRING 
KORTRIJK - KUURNE - HARELBEKE
www.psychologenkringkortrijk.be
 

 
 
 

We hopen u te mogen verwelkomen op één van onze volgende activiteiten. Ook psychologen die nog geen lid zijn van de kring kunnen zich inschrijven!

26 september 2019
"De psycholoog leest..." i.s.m. Boekenhuis Theoria


1 oktober 2019
Overlegdebat voor psychologen 
Thema: knelpunten en good-practices in de samenwerking

 

 

 

 

Overlegdebat: knelpunten en good-practices in de samenwerking

Op 1 oktober organiseert onze psychologenkring een debatavond over knelpunten en good-practices in de samenwerking met collega-psychologen, andere zorgverleners en diensten. 

In de eerste plaats is deze avond bedoeld om van elkaar te leren. Er is ruimte voor discussie en inspiratie. Daarnaast is het de bedoeling om een oplijsting te maken die we kunnen meenemen naar de overlegvergaderingen met andere zorgberoepen.

Was je ook al eens dringend op zoek naar een kinderpsychiater maar vond je niemand die beschikbaar was? Ondervond je ooit problemen om een opname te regelen voor een cliënt? Vond je het moeilijk om advies te geven als een huisarts jouw mening vroeg omtrent het verlengen van het ziekteverlof van een cliënt? Of wou je hierin advies geven terwijl de huisarts dit niet nodig vond? Gebeurt het soms dat een verwijzer feedback verwacht terwijl de cliënt dit eigenlijk niet wil? Ervaar je soms dat andere zorgverleners geen tijd of interesse hebben om te overleggen? Wens jij feedback van een psychiater maar krijg je die niet? Heb je misschien meegemaakt dat crisishulp pas na drie weken kon opstarten en dat je elke week je cliënt opnieuw moest aanmelden? Overkwam het je dat een collega geen informatie wou overmaken terwijl de cliënt dit wel vroeg?...

Alle psychologen zijn welkom op 1 oktober 2019 
om 20.00u in CGG Mandel & Leie (Beverlaai 3b, 8500 Kortrijk)

Graag inschrijven bij joverdonck@gdapp.be
 

 

 

 

"De psycholoog leest..." i.s.m. Boekenhuis Theoria (derde editie)

Het opzet: 

Een psycholoog geeft een korte toelichting over een boek en daarna laten we het gesprek zijn vrije loop. Het boek is slechts de insteek voor een gesprek zonder grenzen en we maken geen opdeling tussen sprekers en publiek. Iedereen is welkom om actief deel te nemen - of om gewoon te komen luisteren. We raden aan om het boek te lezen maar zelfs dat is geen must.

Het boek:

Tijdens onze volgende bijeenkomst verdiepen we ons in de geheimzinnige wereld van de ouderdom: dementie. We laten ons meevoeren door de roman “Het Gordijn” van de veelgeprezen Kader Abdolah.Abdolah is een Nederlands-Iraanse auteur met internationaal succes. Zijn leven is in twee periodes te verdelen. De eerste helft van zijn leven woonde hij in Iran; de tweede helft begon met een vlucht uit zijn land die hem naar Nederland zou voeren. In Nederland begon hij met een nieuw leven en schiep hij zijn literaire oeuvre. Zijn boeken werden vertaald en hij reisde de wereld over, naar lezers in alle landen. Maar naar één land kon hij nooit meer terug: zijn vaderland. En dat terwijl zijn moeder intussen in de winter van haar leven belandde.

Recentelijk reisde Kader Abdolah naar Dubai, het land van zand en olie, om daar zijn moeder en zus te ontmoeten. Hij wilde zijn moeder zien, misschien wel voor het laatst, en vooral omdat ze geleidelijk in de wereld van de dementie aan het verdwijnen was. Maar eenmaal in Dubai aangekomen werd hij geconfronteerd met een geheimzinnige wereld van de ouderdom waarin zijn moeder hem steeds dieper meenam. Het Gordijn is het hoogstpersoonlijke, soms hilarische en soms ronduit pijnlijke verslag van Kaders ontmoeting met zijn moeder. Met Het Gordijn neemt de schrijver ons mee op een ongewone reis.

Het Gordijn is een compact boek. Maar het is een boek van een grote intensiteit en bevlogenheid, geschreven door een van de fijnzinnigste schrijvers van onze letteren.

Graag inschrijven bij samuelmarkey@skynet.be
 

 

 
 

 

 

Informatie

Externe Activiteiten