Samenwerkingsinitiatief
Eerstelijnsgezondheidszorg
West-Vlaanderen

  Selecteer uw regio op de kaart

LAS Poperinge - Vleteren

(Poperinge en Vleteren)

komt 2x/jaar samen rond verschillende thema's:

 

2019: data 2019: 11 maart 

2018: Eerstelijnszones, Netwerk GGZ, Signaleren, cijfers MDO, Begeleidingscommissie woonzorgcentra, LAS & transitie, EMPACT, Zot van 't boeren, begeleidingscommissie ziekenhuis, griepvaccinatiecampagne LOGO, ...

2017: Project EMPACT!, MDO cijfers, samenwerking eerste lijn en ziekenhuizen, samenwerking eerste lijn en woonzorgcentra, vorming eerstelijnszones, valpreventie, ...

2016: Toelichting werking OPD, samenwerking eerste lijn en ziekenhuizen, multidisciplinair overleg, vroegtijdige zorgplanning, uitbreiding thuiszorgzakboekje,....  

Voorzitter: Sofie Vieren

Voor de exacte datum, locatie en agenda van deze bijeenkomsten, kan je contact opnemen met:

Eva Schaut, OCMW Poperinge
 057 34 65 66
 eva.schaut@ocmwpoperinge.be


daarnaast organiseert LAS Poperinge-Vleteren ook jaarlijks een vorming & een symposium in samenwerking met LAS regio Ieper.

2018:  Vorming 'Omgaan met depressie bij ouderen', op 8 juni 2018

2017 Vorming 'Verbindend communiceren', op 12 juni 2017

            Symposium rond 'Alcohol en andere verslavingen' op donderdag 9 november 2017

2016 'Verwendag van de Veldwerker!' op 16 juni 2016 met de
                 vorming 'De Kracht van Humor in de Zorg' Meer informatie 
            Symposium rond Vroegtijdige Zorgplanning op donderdag 6 oktober 2016                    

2015:  Vorming 'Grensoverschrijdend gedrag'
            Symposium: 'Wie zorgt morgen nog voor de zorg?'
                                    over de rol van mantelzorgers en vrijwilligers in het doorbreken van eenzaamheid

 


Communicatieschriftjes en thuiszorgzakboekjes

Sociaal Huis - Eva Schaut
 Veurnestraat 22, 8970 Poperinge
 057 34 65 66
eva.schaut@ocmwpoperinge.be

 

NIEUWS binnen deze LAS-regio

 • CROSSLINK WINGG heeft als doelstelling om voor partners uit de provincie West-Vlaanderen  consult en advies, vorming en deskundigheidsbevordering te bieden omtrent de geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren en hun context en om de intersectorale uitwisseling van expertise aan te moedigen. Praktische informatie: Voor ‘Consult en advies’ delen we de provincie op: Noord-West-Vlaanderen via 051/69.10.60, bereikbaar op ma/di/do/vrij van 10u30-12u30. Zuid-West-Vlaanderen via 051/69.10.61, bereikbaar op ma/di/do/vrij van 8u30-10u30. Voor ‘Vorming en deskundigheidsbevordering’ kan je contact nemen met coördinator Annick Dobbelaere via annick.dobbelaere@wingg.be of 0488/82.79.15. Meer informatie & de flyer.
   
 • De actie “4 voor 12. Herken de 4 signalen” is gelanceerd. Dit is een campagne in kader van preventie = het herkennen van signalen als iemand het moeilijk heeft, een initiatief van VLESP, VVGG en Te Gek!? en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Het doel van de campagne is de brede bevolking sensibiliseren om alert te zijn voor signalen van psychische kwetsbaarheid en ermee aan de slag te gaan. Meer informatie via www.4voor12.be
   
 • Zorgcoach helpt inwoners in Vleteren, Lo-Reninge en Alveringem met al hun zorgvragen. Project ‘Zorg in de binnentuin’ streeft naar een integraal zorgaanbod voor bewoners van landelijke gebieden. Meer info. (+ persbericht)
   
 • Nieuw: Zorgpad alcohol West-Vlaanderen. Het begeleidt u in het vroegtijdig detecteren van alcoholproblemen en het vinden van een gepast zorgaanbod. Met onder meer een alcoholtest. Het biedt handvatten aan in de vorm van een stappenplan voor de behandeling en opvolging van alcoholproblemen. Meer info op deze website. 

   
 • Help mee vroegtijdige zorgplanning beter bekend te maken!
  Een tijdje geleden werd het instructiefilmpje over de website www.VZPwvl.be gelanceerd. Sindsdien is het thema actief op de sociale media. Vind de pagina leuk op Facebook en volg vroegtijdige zorgplanning nu ook via LinkedIn. Neem de link naar het filmpje op in de nieuwsbrief van jouw organisatie. Wens je een versie in hoge resolutie om af te spelen tijdens een vorming, overleg,… ? Stuur een mailtje naar info@VZPwvl.be
   
 • Het RDC Bond Moyson W Vl publiceert een gloednieuwe brochure ‘Valpreventie’, boordevol tips voor een veilige woning en enkele handige hulpmiddelen. Lees online op http://www.bondmoyson.be/wvl/zorg-comfort/Brochures-zorg-en-comfort/Pages/Valpreventie.aspx of vraag een papieren versie via 056 230 230 (optie2)
   
 • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en initiatieven binnen Accolade | netwerk geestelijke gezondheidszorg regio Ieper-Diksmuide? Kijk dan regelmatig op: www.netwerkaccolade.be.
   
 • Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief voor zorgverleners van Kom op tegen kanker  en blijf op de hoogte van informatie/activiteiten/nieuwe resultaten/nieuwe acties/…  Dit kan via deze link.

 

 • Op elke 2de donderdag van de maand is er in het lokaal dienstencentrum De Bres een CAW-onthaalpunt. Tussen 13u30 en 16u30 is Marie-Anne Fernagut, psychosociaal begeleider CAW Centraal-West-Vlaanderen Regiohuis Ieper-Poperinge, aanwezig.

 • De diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen hebben een heel specifieke opdracht ikv het dementieplan Vlaanderen. Naar aanleiding van deze opdracht werd het provinciaal intermutualistisch project ‘interdement’ opgezet. Er werd in samenwerking met de Arteveldehogeschool en met steun van de provincie West-Vlaanderen een intervisietraject uitgewerkt voor alle basiswerkers. Eén van de resultaten van dit project is deze website.

 

Zoek je een specifiek verslag? Neem contact op met het SEL MWVL  anne.aerts@sel-mwvl.be

Lokale Werking