Samenwerkingsinitiatief
Eerstelijnsgezondheidszorg
West-Vlaanderen

  Selecteer uw regio op de kaart

LAS regio Tielt

(Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene)

Deze regio heeft een overkoeplende LAS-werking (LAS regio Tielt) en een lokaal thuiszorgplatform (Thuiszorgplatform Oostrozebeke). Er zijn afhaalpunten voor communicatieschriftjes en thuiszorgzakboekjes. Het LAS regio Tielt organiseert jaarlijks een vormingVerder vindt u op deze pagina lokaal nieuws voor deze SEL-regio.

 

LAS regio Tieltkomt 2x/jaar per jaar samen rond verschillende thema's:

2018 Eerstelijnszones, Netwerk GGZ, Signaleren, cijfers MDO, Begeleidingscommissie woonzorgcentra, jaarkalender 2019 LOGO, AL-anon, Alateen, AA, Preventie rond dak-en thuisloosheid CAW, Richtlijn euthanasie,...

2017: Nieuws uit het SEL (MDO-cijfers, Samenwerking eerstelijn – WZC: stavaza, Samenwerking eerstelijn – ziekenhuizen: stavaza, Vroegtijdige zorgplanning), Najaarslezing LAS regio Tielt, project Zot van ’t Boeren (door Geert Storme)
 

2016: vorming bewindvoering, werkgroep vereenzaming, samenwerking ziekenhuizen, LAS financiering, cijfers multidisciplinair overleg, vroegtijdige zorgplanning, thuiszorgzakboekje, signalen  ...

Voorzitter: dr. Ignace Bergez

Voor de exacte datum, locatie en agenda van deze bijeenkomsten, kan je contact opnemen met: 

Ingeborg Doom, Sociaal Huis Tielt
Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt
051 40 90 52
sociaalhuis@ocmwtielt.be

 

Thuiszorgplatform (TZP) Oostrozebekekomt 2x/jaar samen. Thuiszorgplatform Oostrozebeke maakt zich op voor een herstart. Voorjaar 2017 ontvangen alle lokale zorgaanbieders een uitnodiging in de (mail)bus.  Wil je graag een thema op de agenda zien? Neem contact!

2019:   thema's nog te bepalen ...

Voor de exacte datum, locatie en agenda van deze bijeenkomsten, kan je contact opnemen met: 

Ilse Dermaut, Sociaal Huis Oostrozebeke
Brengierstraat 6, Oostrozebeke
056 67 11 54
ilse.dermaut@oostrozebeke.be

 

Vorming 

2018:  vorming 'Vroegtijdige zorgplanning van gesprek naar plan'

 

Communicatieschriftjes en thuiszorgzakboekjes

 

Deze LAS-regio heeft 3 lokale afhaalpunten voor communicatieschriftjes en thuiszorgzakboekjes

NIEUW Afhaalpunt Meulebeke
Annick Declerck, Sociaal Huis Meulebeke

 Bonestraat 27, 8760 Meulebeke
 051 48 05 15
 info@ocmw-meulebeke.be

NIEUW Afhaalpunt Oostrozebeke
Ilse Dermaut, Sociaal Huis Oostrozebeke
Brengierstraat 6, Oostrozebeke
056 67 11 54
ilse.dermaut@oostrozebeke.be

Afhaalpunt Tielt
Ingeborg Doom, Sociaal Huis Tielt
Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt
051 40 90 52
sociaalhuis@ocmwtielt.be


NIEUW Afhaalpunt Pittem
Sanne van Toernhout, OCMW Pittem

 Koolskampstraat 46, 8740 Pittem
 051 61 00 60
 ocmw.pittem@publilink.be

 

 

NIEUWS binnen deze LAS-regio

 • Eerstelijnszone regio Tielt. Met de gemeenten: Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wingene, Ingemunster, Izegem en Lendelede. De kick-off ging door op 14/06/2018: klik hier voor de presentatie, het formulier voor de naam van de eerstelijnszone en het formulier voor het veranderforum. Het eerste veranderteam ging door op 29/06/2018. Klik hier voor de presentatie.

 

 • CROSSLINK WINGG heeft als doelstelling om voor partners uit de provincie West-Vlaanderen  consult en advies, vorming en deskundigheidsbevordering te bieden omtrent de geestelijke gezondheid van kinderen, jongeren en hun context en om de intersectorale uitwisseling van expertise aan te moedigen. Praktische informatie: Voor ‘Consult en advies’ delen we de provincie op: Noord-West-Vlaanderen via 051/69.10.60, bereikbaar op ma/di/do/vrij van 10u30-12u30. Zuid-West-Vlaanderen via 051/69.10.61, bereikbaar op ma/di/do/vrij van 8u30-10u30. Voor ‘Vorming en deskundigheidsbevordering’ kan je contact nemen met coördinator Annick Dobbelaere via annick.dobbelaere@wingg.be of 0488/82.79.15. Meer informatie & de flyer.
   
 • De actie “4 voor 12. Herken de 4 signalen” is gelanceerd. Dit is een campagne in kader van preventie = het herkennen van signalen als iemand het moeilijk heeft, een initiatief van VLESP, VVGG en Te Gek!? en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Het doel van de campagne is de brede bevolking sensibiliseren om alert te zijn voor signalen van psychische kwetsbaarheid en ermee aan de slag te gaan. Meer informatie via www.4voor12.be
   
 • Mantelzorger, win tijd met regelapp Nettie
  Telefoneren, afspraken maken, taken verdelen … Mantelzorg regelen kost tijd. Voortaan kan Nettie helpen! Vanaf 23 juni, Dag van de Mantelzorg, bieden Steunpunt Mantelzorg en S-Plus Mantelzorg deze gratis app aan. Met de app deel je een agenda, verdeel je de taken en kan je in groep communiceren. En wordt zorg regelen een stuk gemakkelijker. Geen paniek, er is ook een pc versie. Download
   
 • Help mee vroegtijdige zorgplanning beter bekend te maken!
  Een tijdje geleden werd het instructiefilmpje over de website www.VZPwvl.be gelanceerd. Sindsdien is het thema actief op de sociale media. Vind de pagina leuk op Facebook en volg vroegtijdige zorgplanning nu ook via LinkedIn. Neem de link naar het filmpje op in de nieuwsbrief van jouw organisatie. Wens je een versie in hoge resolutie om af te spelen tijdens een vorming, overleg,… ? Stuur een mailtje naar info@VZPwvl.be
   
 • Vanuit Samana werd een 'oproep tot organisatievisie op positie van de mantelzorger' verspreid naar thuiszorgorganisaties. Deze brief kan je hier vinden.
   
 • Het programma van het Lokaal dienstencentrum Ruiselede vind je hier.
   
 • Het Expertisecentrum Kraamzorg ‘de wieg’, een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, publiceerde De Kraamwijzer: een handige brochure vol tips en adviezen over de kraamtijd. Ouders kunnen de brochure gratis verkrijgen bij ‘de wieg’, Leenstraat 31, 8800 Roeselare, 0479 95 17 90, www.dewieg.be

 

 • Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief voor zorgverleners van Kom op tegen kanker  en blijf op de hoogte van informatie/activiteiten/nieuwe resultaten/nieuwe acties/…  Dit kan via deze link.
   
 • De diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen hebben een heel specifieke opdracht ikv het dementieplan Vlaanderen. Naar aanleiding van deze opdracht werd het provinciaal intermutualistisch project ‘interdement’ opgezet. Er werd in samenwerking met de Arteveldehogeschool en met steun van de provincie West-Vlaanderen een intervisietraject uitgewerkt voor alle basiswerkers. Eén van de resultaten van dit project is deze website.


Zoek je een specifiek verslag? Contacteer het SEL MWVL  hanne.vanraes@sel-mwvl.be

Verslagen

Hieronder vindt u alle verslagen terug die gekoppeld zijn aan deze Lokale Werking. Klik een verslag aan om het te bekijken/downloaden.

Lokale Werking