Samenwerkingsinitiatief
Eerstelijnsgezondheidszorg
West-Vlaanderen

  Selecteer uw regio op de kaart

Gemeentelijk Overleg Thuiszorg Midden West-Vlaanderen

Bij mensen die thuis intensieve zorg nodig hebben, komen vaak veel verschillende zorg- en hulpverleners langs. Het is belangrijk dat die op dezelfde golflengte zitten en samenwerken om zorg op maat van de patiënt en zijn omgeving te realiseren. Het is daarom in bepaalde gevallen soms nodig om met alle betrokken partijen eens samen te zitten. Het SEL MWVL verkiest overleg thuis bij de patiënt, maar daar dit organisatorisch niet altijd haalbaar is, willen we met het SEL MWVL het overleg rond de patiënt stimuleren en ondersteunen door aanvullend het Gemeentelijk Overleg Thuiszorg aan te bieden.
 

 Wat en hoe?

  • Een vast moment waarop zorg- en hulpverleners situaties van patiënten kunnen bespreken met andere betrokken zorgaanbieders.
  • Individueel patiëntoverleg waarbij alle betrokken zorgaanbieders die aan huis komen worden geïnformeerd en uitgenodigd, georganiseerd op gemeentelijk vlak, op een vaste locatie met vast tijdstip.
  • De patiënt is betrokken bij het overleg en krijgt, indien niet aanwezig, de nodige feedback.
  • De inhoud (en het resultaat) van het patiëntoverleg kan zijn: overleg tussen bepaalde zorgaanbieders over een specifiek probleem, bekijken mogelijkheid om een multidisciplinair overleg bij de patiënt thuis te organiseren, bepaalde zorgaanbieders of patiënt/mantelzorgers informeren over mogelijkheden in de thuiszorg, aanpassen of afstemmen van bepaalde zorg/ondersteuning, …
  • Patiënten en de betrokken zorgaanbieders vooraf aanmelden bij de contactpersoon van jouw gemeente (zie procedure).

 

 

 

Procedure?

  • Steekkaart (informatie op A5) vind je hier

 

Het Gemeentelijk Overleg Thuiszorg (GOT) vindt plaats in de gemeenten Staden, Lichtervelde, Hooglede, Moorslede, Ardooie, Ledegem en Roeselare (zie lokale werking voor data en contactgegevens).

Voor meer informatie rond dit thema kan u contact opnemen met de coördinator van SEL MWVL via onderstaande gegevens:
051 20 40 74 -  anne.aerts@sel-mwvl.be of info@sel-mwvl.be